Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LIBRe Essay Contest 2016 – конкурс за есе

30 April 2016

Конкурсът е отворен към студенти с мултидисциплинарни интереси, без ограничение на специалността. Успешните есета трябва да демонстрират знания, творческо мислене и интереси в сферата на регулиране на дигиталното общество.

Есетата трябва да бъдат публикувани в електронен формат в секцията „Подай есе!“, заедно с придружаваща информация и попълнена декларация за авторско право, не по-късно от 30.04.2016 г. С цел обезпечаване съблюдаването на принципа на анонимност върху есетата следва да не се посочват имена или други лични данни на кандидатите където и да е в текста на есето. Есета, при които е установено некоректно използване на информационни източници и/или плагиатство, ще бъдат изключени от по-нататъшно оценяване.

Награди:

  • за 1-во място – Безплатно участие в 3-седмичното международно лятно училище по ИКТ право, организирано ежегодно от Института по правна информатика в Германия.
  • за 2-ро място – Платен летен стаж (01.07.2016 – 30.09.2016 г.) във Фондация „ЛИБРе“ със специализация в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери.
  • за 3-то място – Безплатно участие в едноседмичен ICT Law Summer Camp, организиран в края на м. юли 2016 г. от изследователския екипа на Фондация „ЛИБРе“ и посветен на актуални теми в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери.

Фондация „ЛИБРе е българска организация с нестопанска цел, основана през 2015 г., с цел да допринесе за развитието на правото и държавните политики в дигиталното общество и проникването на новите технологии чрез управление на информацията и разработване на интерактивни решения, издателска дейност и обучение. Организацията реализира дейността си в сферите дигитално общество, дигитални права, управление на информацията, интелектуална собственост онлайн, електронно управление, електронен съд, защита на неприкосновеността на личното пространство и сигурност; като реализира приложни изследвания в областта на информационните технологии, организационно поведение и правото, разработва комуникационни стратегии и платформи за развитие, организира кампании за повишаване на осведомеността по ключови въпроси в областта на правото на информационните и комуникационните технологии, и обучения.

Details

Date:
30 April 2016
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Фондация „ЛИБРе“
Phone:
+359 885 038 359
Email:
contest2016@LIBReresearchgroup.org
Website:
http://contest2016.libreresearchgroup.org/#organizers

Venue

Фондация „ЛИБРе“
ул. „Царибродска“ №75, ет. 1
София, София 1000 България
+ Google Map
Phone:
+359 885 038 359
Website:
http://libreresearchgroup.org