Ден на финансовата грамотност

Все по-често в нашето общество се говори за финансовата грамотност на населението и нуждата от по-висока финансова култура. Факт е, че задълбочените познания за финансовото планиране и рационалното разпределение на личния бюджет, осигуряват достойно съществуване на индивида, давайки му сигурност в утрешния ден и свобода да мечтае. А дори и малките деца знаят, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му! Ние, от Клуб „Финанси“, ще мечтаем заедно с Вас на 24 април 2016 г., дискутирайки интересни теми от сферата на персоналните финанси на Входа на Морска градина в часовия диапазон: 14:30 – 17:30 ч.

Как се роди идеята?

Безброй неправителствени организации, фондации и сдружения непрестанно правят опит да повишат финансовата култура на обществото, публикувайки интересни статии, издавайки мини-книжки за личните финанси, организирайки конкурси и състезания. Въпреки голямото им желание, обаче, последните изследвания върху финансовата грамотност на населението не показват обнадеждаващи резултати. Затова ние решихме да застанем в тълпата, провокирайки обществото да задава въпроси и да търси все повече и повече информация. Подбрахме 6 основни теми, всяка представена в отделна брошура, чрез които се стремим да положим основите на персоналната финансова култура на всеки заинтересован жител или гост на гр. Варна.

Какво целим?

Робърт Кийосаки – автор на книги, милионер, бизнесмен, водещ на семинари и курсове за мотивация и самоусъвършенстване, споделя: „Размерът на успеха ви се измерва от силата на вашето желание, от размерите на вашитe мечти и от начина, по който се справяте с разочарованието по пътя.“. Желанието ни да помогнем на възможно най-много хора да планират и разпределят успешно своя бюджет е безгранично. Пакет с достатъчно финансови знания и умения подпомага вземането на рационални и информирани решения, които ни поставят в състояние да предприемем други ефективни действия за повишаване на собственото си благосъстояние. Всеки заслужава свободен достъп до тези знания, за да гради успешно своето бъдеще!

Кои сме ние?

Активни членове на Клуб „Финанси“ и доброволци усилено работят по реализацията на тази идея. Сред нас се водят разпалени дискусии, подсилени с голяма доза ентусиазъм и трепетно вълнение. Всеки от нас е приел „Ден на финансовата грамотност“ като своя лична мисия. С нетърпение очакваме 24 април, за да покажем на обществото нуждата от финансова култура!