Ако си студент или ученик, не пропускай Петия национален конкурс за есе, организиран от Клуб „Финанси“ при едноименната катедра на Икономически университет – Варна!

През първите четири години над 600 ученици и студенти от България и Европа изпратиха своите креативни есета. Очакваме и твоето!

Темите тази година са:

  • За студенти –”Световната задлъжнялост – последици и перспективи”
  • За ученици – “Дигиталното образование – алтернатива на традиционното”

Изпрати есето си в обем до 5 страници до 31.03.2018 г. на адрес essays_finance@ue-varna.bg! Оформи го съгласно изискванията, посочени в нашия регламент! НЕ пиши своите данни в есето! То трябва да бъде анонимно. Остави трите си имена, курс/клас, специалност и университет/училище като текст в писмото.

Председател на журито е проф. д-р Стефан Вачков – ръководител катедра „Финанси” на ИУ – Варна. Най-добрите есета ще бъдат публикувани в “Капитал” и “Кариери”, а авторите им ще получат парични и предметни награди от нашите спонсори. Всеки автор ще получи грамота за участие! Награждаването ще се проведе през м. Април в Икономически университет – Варна.

Парични награди за студенти:
1-во място – 200 лв.
2-ро място 150 лв.
3-то място 100 лв.

Клуб „Финанси“ изказва искрени благодарности на: “Капитал“, Karieri.bg , The TaxBack Group, ICN.bg , “Аркотрейд“ и ТО на HTC-Варна за подкрепата на конкурса!

Очакваме те!

Повече информация за нашите спонсори

За пета поредна година “Капитал” застава зад Националния конкурс за есе. Капитал” е медията на хората, които вземат решения. Предоставя полезна и професионална бизнес информация, обективен коментар и задълбочен анализ на случващото се. “Капитал” гледа напред и мисията му е да дава прогноза какво предстои. Медията е отговорна към читателите си, следва принципите на качествената журналистика и държи на етичните стандарти в професията.

Под марката “Капитал” излизат няколко продукта, всеки с различна добавена стойност. Сайтът capital.bg е за бързи бизнес новини и най­-важните теми от деня, представени в контекст. А седмичникът “Капитал” прави селекция на значимите събития в политиката, икономиката, бизнеса и дава разбиране за пълната картина с ексклузивно разработени теми и журналистически разследвания. “Капитал” има мобилна версия на сайта, приложения за iPhone и смарт телефони с платформа Android, както и версии за iPad и електронния четец Kindle. “Капитал” е и платформа за бизнес събития и високопрофилни конференции като “Годишната среща на бизнеса с правителството” и Digitalk.

Месечната аудитория на “Капитал” е 550 000 души. “Капитал” излиза в 20 000 бройки, от които 6 000 са бизнес абонати. Сайтът на “Капитал” се посещава от 400 000 уникални браузъри месечно. 9% от тях четат през мобилни платформи.

Най-добрите трима в студентския и в ученическия конкурс ще получат годишен дигитален абонамент за в. “Капитал”.

КАРИЕРИ също традиционно подкрепя конкурса за студентско и ученическо есе. КАРИЕРИ е онлайн чрез портала с обяви за работа и кариерно развитие karieri.bg, но и на хартия чрез специализираната седмична рубрика за мениджмънт и HR на вестницик “Капитал”. В онлайн и принт изданията под марката КАРИЕРИ можете да намерите обяви за работа и информация на тема кариерно развитие, мениджмънт и управление на човешките ресурси.

КАРИЕРИ пише за всичко около работата ­ от избора на професия до управлението на хора и процеси. Сайтът karieri.bg e информационен център, в който могат да се намерят обяви за работа, ориентирани към хора с високо образование, новини за стажове, стипендии, обучения, както и полезни съвети и инструменти за кариерно развитие. Той се използва и от студенти, и от работещи хора, ­ млади, но и опитни специалисти, които търсят възможности за по-добра реализация. Принт изданията, чиито теми се публикуват и онлайн на karieri.bg, са полезен помощник за HR експерти и мениджъри, които търсят професионална информация за управление на хора, специализирана правна или аналитична информация за пазара на труда.

КАРИЕРИ организира и водещи събития за мениджъри и HR специалисти като HR and The Future of Work, както и за кариерно ориентиране на млади хора като “Професии с бъдеще” (съвместно с консултантската компания Orange.bg).

Karieri.bg се посещава от 160 000 уникални браузъри месечно и 7200 уникални браузъри дневно. Импресиите на сайта за един месец са около 620 000. Достъпен е и през мобилната си версия. Най-добрите трима участници в двете категории ще получат  от “Кариери” кариерни гидове за професионално развитие. Техните есета ще бъдат публикувани и в онлайн изданията на “Капитал” и “Кариери”.

Фирма АРКОТРЕЙД ЕООД предлага богата гама от продукти, включваща самозалепващи се хартии, разнообразни материали за полиграфията и рекламата – материали за дигитален печат, арт картони, плаки за офсетов печат, полиграфически и дигитални машини и др.

The Taxback Group е международна компания, създадена през 1996 година в Дъблин, Ирландия. Основната дейност, с която фирмата стартира, е връщането на данъци на лица, учили и работили в чужбина, но много скоро портфолиото й се разширява до множество разнообразни услуги в сферата на финансите. В момента в офисите на The Taxback Group само в България работят над 800 души, а за 2018та година част от бизнесите на групата очакват нарастване на работните места с до 40%.  Фирмата предлага свободни работни позиции не само в сферата на финансите и данъчното законодателство, но и в области като продажби, дигитален маркетинг, програмиране и други. Повече за възможностите за кандидатстване в The Taxback Group може да откриете на адрес  www.taxbackcareers.com

За поредна година нашите партньори от хостинг компания ICN.Bg –  ще подкрепят петия национален конкурс за есе. Хостинг компания ICN.Bg е основана през 2004 и успешно доказала се като надеждна и бързо развиваща се високо технологична компания. Портфолиото на ICN.Bg е изключително богат микс от продукти – споделен хостинг, домейн имена, cloud хостинг, VPS, наети сървъри, колокация, SSL сертификати както и множество допълнителни услуги. Използвайки услугите на ICN.Bg потребителите могат да разчитат на високо ниво и качество на обслужване 24/7. Екипът техническа поддръжка на компанията винаги е насреща да съдейства или помогне при нужда. Потребителите на ICN.BG имат възможност първи да получават най-интересните и иновативни услуги от световния хостинг пазар, които компанията пуска винаги първа на локалния пазар. ICN.Bg гарантира надеждност благодарение на изключително мощното и качествено оборудване.

НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИТЕ СЪЮЗИ – ВАРНА  e организация, която oбединява организационно, представлява и защитава творческите, професионалните и социалните интереси на своите членове. Създава условия за тяхното информационно осигуряване и за повишаване на професионалната им квалификация.

Осъществява връзки и сътрудничество със сродни български, чуждестранни и международни организации за провеждане на съвместни научно-технически прояви и за осъществяване на съвместни изследвания и разработки.

Основните дейности на НТС-ВАРНА: Курсове, семинари, обучения за повишаване на знанията и професионалната квалификация. Организира и координира: научни, научно-практически конференции, симпозиуми, семинари, дискусии и обмяна на опит по актуални теми и проблеми на развитието на науката и техниката; разработване на регионални и международни програми и проекти; консултации, експертизи, сделки и прогнози в областта на науката, техниката, икономиката, интелектуалната и индустриална собственост, финансовото дело и данъчното облагане.